tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Brussels GSV: Openbaar onderzoek naar snel internet in nieuwe en te renoveren gebouwen

Nieuws - 05/11/2018
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


De Brusselse regering heeft de verplichting om nieuwe én grondig te renoveren gebouwen uit te rusten met snel internet opgenomen in een ontwerp tot wijziging van de gewestelijke stedenbouwkundige verordening (GSV). Over die ontwerptekst houdt het gewest nu een openbaar onderzoek.

Eigenaars en bouwpromotoren moeten in uitvoering van de Europese breedbandrichtlijn (2014/61) alle nieuwe en grondig te renoveren gebouwen standaard uitrusten met snel internet. Het Brussels gewest moet zijn stedenbouwkundige voorschriften daaraan aanpassen. En dus voert Brussel in een ontwerp tot wijziging van het GSV enkele nieuwe definities in – o.m. van ‘fysieke binnenhuisinfrastructuur’ en van ‘toegangspunt’ –, en neemt het de Europese verplichting op het snel internet over in het huidige artikel 15 van het GSV.

Tot 4 december loopt er een openbaar onderzoek over die wijzigingen.
Opmerkingen stuurt u schriftelijk naar het colleges van één van de 19 Brusselse gemeenten, en dus niet naar Brussel Stedenbouw en Erfgoed!

Het besluit tot wijziging van het GSV zal van toepassing zijn op alle aanvragen voor stedenbouwkundige vergunningen en attesten die ingediend worden 15 dagen na publicatie van de definitieve tekst in het Belgisch Staatsblad.

Bron: Speciale regelen van openbaarmaking. - Bericht van openbaar onderzoek, BS 31 oktober 2018.
“Openbaar onderzoek – GSV”, Brussel Stedenbouw en Erfgoed.