tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?


Vlaamse bandingfactoren voor nieuwe en bestaande groene-energie-installaties in 2022 bekendgemaakt

Nieuws - 30/11/2021
-
Auteur(s): 
Droits Quotidiens Legal Design


Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir heeft de bandingfactoren bekendgemaakt die vanaf 1 januari 2022 bepalen op hoeveel groenestroom- en warmtekrachtcertificaten een producent of medeproducent van groene energie recht heeft.

In principe heeft een producent van groene energie recht op 1 certificaat ter waarde van 97 euro per 1.000 kW geproduceerde groene stroom of op een certificaat van 35 euro per 1.000 kW geproduceerde groene warmte, vermenigvuldigd met de bandingfactor. In de bandingfactor worden bepaalde kosten verrekend, zodat de productie van groene energie niet overgesubsidieerd wordt. Dalende bandingfactoren betekent dat de groenestroom- en groenewarmte-installaties ook zonder overheidstussenkomst rendabel zijn.

De bandingfactoren voor groenestroomprojecten op windenergie op land stijgen vanaf 1 januari 2022, terwijl de bandingfactoren voor groenestroomprojecten op biogas dalen. De bandingfactoren voor nieuwe groenestroominstallaties op zonne-energie werden geschrapt.

Zie ook: