tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Publieke consultatie over Brussels GSV verlengd tot 13 april

Nieuws - 13/03/2019
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


BS 11/03/2019. – Brussel Stedenbouw en Erfgoed heeft een wijziging van de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening (GSV) voorbereid. De ontwerptekst focust op verdichting, mobiliteit en duurzaamheid. Over dat ontwerp tot wijziging loopt momenteel een openbaar onderzoek. Maar omdat het dossier niet volledig online stond, wordt de raadplegingstermijn verlengd van 19 maart tot 13 april 2019. Zo hebt u meer tijd om met kennis van zaken te reageren.

in het ontwerpdossier ontbraken de volgende documenten: de schetsen en de lijst met wegen in uitvoering van titel V van het GSV. Die teksten staan nu ook online, samen met het eigenlijke ontwerp van wijziging van het GSV, het milieueffectenrapport en de andere bijlagen.

Hebt u bedenkingen bij deze documenten? Dan kan u die doormailen naar Brussel Stedenbouw en Erfgoed, rru-gsv@urban.brussels. En dit dus tot en met 13 april, om 17 uur ’s avonds.

Het ontwerp tot wijziging van het GSV bevat bijvoorbeeld nieuwe voorschriften voor het plaatsen van zonnepanelen, voor groendaken en groene gevels, voor gevel- en dakisolatie, voor de doorlaatbaarheid van achteruitbouwstroken, koertjes en tuinen, voor fietsparkeerplaatsen parkeerplaatsen voor andere voertuigen, en voor laadpalen voor elektrische wagens.