tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?


Aanvraag bodemattest bij OVAM vanaf juni via nieuw formulier

Nieuws - 22/05/2023
-
Auteur(s): 
Droits Quotidiens Legal Design


Wie vanaf 1 juni 2023 via de post een bodemattest aanvraagt bij de OVAM, moet het nieuwe aanvraagformulier gebruiken. Dat laat Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir weten via een bericht in het Belgisch Staatsblad van 22 mei 2023.

Voor het eigenlijke model verwijst de minister naar de website van de OVAM zelf, maar daar is het nieuwe formulier op dit moment nog niet te vinden. Binnenkort wordt het webloket met bodemgerelateerde formulieren (https://ovam.vlaanderen.be/bodemgerelateerde-informatie-publieke-lijsten) geüpdatet.

Aanvragen die vóór 1 juni 2023 worden ingediend met het oude formulier, maar die de OVAM pas behandelt na 1 juni zijn rechtsgeldig.

We geven nog graag mee dat de OVAM adviseert om een bodemattest niet op papier, maar digitaal aan te vragen. Dat gaat sneller omdat er minder administratieve handelingen nodig zijn. Bij papieren aanvragen kunnen er gegevens ontbreken of kunnen de ingevulde gegevens onleesbaar zijn of fout. Dat zorgt vaak voor bijkomende vragen en voor vertraging in de aflevering.