tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Premie tot 3.200 euro voor thuisbatterij

Nieuws - 01/08/2019
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


Vanaf vandaag, 1 augustus, kunnen zelfstandigen en privépersonen die zelf elektriciteit opwekken, een premie krijgen voor het aankopen of leasen van een ‘stationaire installatie voor elektrochemische opslag van elektriciteit’. Voor een thuisbatterij, dus.

De premie bedraagt 250 euro per kilowattuur capaciteit van de batterij, en maximum 3.200 euro of 35% van de investeringskosten. Het gewest kent 1 premie per EAN-code toe.

De thuisbatterij moet geïnstalleerd worden door een elektrotechnisch installateur, wordt gekeurd, en is uitgerust met een digitale meter.
Ouderwetse loodbatterijen geven géén recht op de premie.

U kunt de premie online aanvragen bij het Departement Omgeving. Het departement kent de premies toe in de volgorde dat de aanvraagdossiers werden ingediend. En dit tot het budget op is.

Wie meer stroom opwekt, dan hij verbruikt, kan de overtollige stroom op het net zetten, maar betaalt daarvoor een prosumententarief. Dankzij de batterij moet het mogelijk zijn om overtollige stroom tijdelijk op te sparen en weer vrij te geven wanneer men er nood aan heeft.

In werking: 1 augustus 2019.

Zie ook: