tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Commissie voor Erkenning Aannemers versoepelt erkenningsprocedure

Nieuws - 15/05/2019
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


Belgisch Staatsblad. – Aannemers moeten bij hun aanvraag tot erkenning alleen nog de documenten voegen die niet beschikbaar zijn in een authentieke bron of in een eerder ingediend dossier.

Aannemers van werken die overheidsopdrachten van een zekere omvang of met een zekere impact willen uitvoeren, moeten een erkenning hebben.

De aannemer die zo’n erkenning aanvraagt, die een voorlopige erkenning aanvraagt of die zijn erkenning overdraagt, moet de Commissie voor Erkenning der Aannemers een hele reeks documenten en attesten bezorgen. In een ministerieel besluit van 3 mei 2019 bevestigt bevoegd minister Kris Peeters dat voor een erkenning geen bewijs van registratie meer nodig is. Logisch, want de registratieplicht werd opgeheven.

De minister preciseert ook dat de aannemer alleen nog de documenten en attesten moet bezorgen die niet beschikbaar zijn in een authentieke bron of in een eerder bij de Commissie ingediend dossier.

– België
– Vanaf 20 mei 2019

Zie ook:
Erkenning van aannemers, FOD Economie.