tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Strengere brandveiligheidsnormen voor Leuvense studentenkamers

Nieuws - 09/08/2018
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


Minister van Wonen Liesbeth Homans stemt in met de nieuwe brandveiligheidsnormen voor kamers, studio’s en kamerwoningen in studentenstad Leuven. De nieuwe normen gelden al sinds 5 juni 2018 voor de nieuwe wooneenheden. Bestaande panden die aan de normen van het brandveiligheidsreglement van 2015 voldoen, krijgen volgens de stad een overgangstermijn van 10 jaar.

Het ‘Reglement betreffende brandveiligheid in kamers, studio’s en kamerwoningen’ is opgenomen in het gecoördineerde politiereglement van de stad Leuven, onder rubriek 1.6. Op de website van de stad Leuven vindt u het bijgewerkte reglement, met een overzicht van alle gewijzigde bepalingen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
de invoering van een maximale hellingsgraad voor evacuatiewegen (art. 145);
nieuwe voorschriften voor vluchtwegen en vluchtladders (art. 149);
de invoering van brandwerendheidseisen voor de bekleding van verticale wanden, plafonds en vloeren van trappenhuizen (art. 152); en
de verplichting om rookmelders vanaf nu elke maand te controleren, in plaats van om de 3 maanden (art. 164).

Bron: 5 JUNI 2018. – Goedkeuring van het ‘reglement betreffende de brandveiligheid in kamers, studio’s en kamerwoningen, zoals opgenomen in rubriek 1.6 van het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven en zoals gewijzigd bij het besluit van de gemeenteraad van 26 februari 2018’, BS 7 augustus 2018.