Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
 en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Omzettingstabel voor lijfrente geactualiseerd op 3 juli

Nieuws - 06/07/2020
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


Minister van Justitie Koen Geens heeft de omzettingstabel geactualiseerd waarmee de lijfrente voor behoeftige verwanten in de opgaande lijn bepaalde wordt.

Kinderen zijn bij wet verplicht om in het levensonderhoud te voorzien van hun behoeftige ouders en andere behoeftige bloedverwanten in de opgaande lijn. Maar ook na de dood van een kind blijft die onderhoudsplicht gedeeltelijk bestaan: als een persoon overlijdt zonder nakomelingen na te laten, zal vanuit de nalatenschap een bedrag uitgekeerd worden aan de bloedverwanten in de opgaande lijn die behoeftig zijn. Dat bedrag wordt uitgekeerd in de vorm van een maandelijkse lijfrente of een eenmalig kapitaal.

Het exacte bedrag van de maandelijkse lijfrente of van de gekapitaliseerde lijfrente wordt afgeleid uit een omzettingstabel, die rekening houdt met het geslacht en de leeftijd van de behoeftige bloedverwant, de levensverwachting van die bloedverwant volgens de prospectieve sterftetafels van het Federaal Planbureau, en een interestvoet die gebaseerd is op de gemiddelde rentevoet van de lineaire obligaties (OLO’s) over het voorbije jaar.

De omzettingstabel wordt elk jaar bijgewerkt. De nieuwe versie is van toepassing vanaf de dag van publicatie ervan in het Belgisch Staatsblad. Dat is vanaf 3 juli 2020.

Zie ook: