tel. 015 78 7600
of klant.BE@wolterskluwer.com

Interesse?

Wenst u meer nieuws, praktische informatie en wetgeving over vastgoed?Subsidiebudget van 21 miljoen euro voor groene warmte

Nieuws - 10/02/2020
-
Auteur(s): 
Carine Govaert


De Vlaamse regering trekt dit jaar 21 miljoen euro uit voor steun aan groenewarmteprojecten. Dat is bijna 6 miljoen meer dan vorig jaar. Het budget wordt verdeeld over nuttige-groenewarmte-installaties, benutting van restwarmte, en de productie en injectie van biomethaan. Wie dit jaar financiële ondersteuning wil, moet tussen 19 februari en 11 maart een subsidiedossier indienen.

De subsidiepot wordt als volgt verdeeld:
8 miljoen euro voor de benutting van restwarmte én energie-efficiënte stadsverwarming of stadskoeling,
5 miljoen euro voor nuttige-groene-warmte-installaties, en
250.000 euro voor de productie van biomethaan.

Hoewel er meer budget werd vrijgemaakt dan vorig jaar, zijn er minder installaties die recht geven op subsidies. Zo geeft de Vlaamse regering geen subsidies meer voor de productie van groene warmte uit geconcentreerd zonlicht (CST-technologie). En bij de installaties die nog wél recht geven op subsidies, worden sommige voorwaarden aangescherpt.

Minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir heeft het in haar subsidiebesluit overigens over ‘de eerste call voor het jaar 2020’. Wat laat uitschijnen dat er dit jaar nog minstens één call volgt. Vorig jaar werd er zo een tweede subsidieoproep gelanceerd in augustus, met het saldo van de call van januari.

Zie ook: